Tuesday, April 18, 2017

Marhaini Beauty Serum Naikan Aura Seri Wajah

Assalamualaikum

Bila dah jadi mak orang, walaupun anak sorang je, aku memang jenis selekeh. Asal siap, dah. Memang aku jarang nak mencantik. Kalau keluar tu nampak la aku ni menang mak-mak. Sampailah airis dah besar baru aku boleh nak makeup sikit-sikit itu pun guna makeup yang lama memang aku ja.ra.ng beli makeup. Janji muka aku berbedak dah- settle

Sepupu aku 2 beradik setiap minggu pergi sephora, setiap kali pergi ade je make-up dorang pergi, anty aku sampai mengadu, masa balik overseas beg satu khas untuk makeup yang dibeli. Balik Malaysia beli lagi macam takcukup-cukup. Dorang tu berduit, komitment takde beli je la ape suka kan? Aku pernah ikut jugak lah dorang pergi shopping makeup memang la tergoda.. tapi tengok harga..haiss.. banyak lagi benda aku leh beli dan lagi penting!

Tapi macam mana aku nak buat dengan kulit wajah aku ni supaya tak nampak kusam, supaya nampak berseri, nampak sihat walaupun tak makeup. Kan aku dah cakap, aku jenis "on the go" ape-ape yang cepat pantas tu lah yang aku buat. Aku mana ade masa nak belek muka berejam kan? Baru nak calit eyebrow anak dah panggil-panggil. Pastu turun tengok suami aku selamat dah tunggu dalam kereta, anak, beg anak semua tak siap lagi. hahhaha sakit hati kan?

Cara aku senang. Jaga makan.. sayur, buah semua tu kena makan. Tapi aku ni bukan la jenis jaga makan. Aku memang pemakan, semua makanan aku makan..hahhahah Jadi aku pastikan aku ambik Vitamin C Shaklee konsisten. Vitamin C Shaklee ni macam mini kolagen yang bantu memperbaiki struktur kulit kita dari dalam. Aku memang pengamal Vitamin Shaklee. Tapi kalau korang jenis yang pemalas nak telan banyak-banyak boleh ambik Vitamin C Shaklee je. Telan setiap hari.

Selain tu kena minum air masak banyak. Bukan air kopi ke teh ke eh.. Plain water. Min 2 liter sehari lagi bagus minum sampai 3 liter! Baru kulit muka korang glowing, bibir tak kering. Muka tak sembab.

Setiap pagi, lepas mandi, sebelum nak start kerja, nak start makeup  cuba rollkan Marhaini Beauty Serum dari Auroma Scents. Makeup yang korang guna tu akan lebih kekal, cantik dan semakin lama korang akan rasa kulit korang nampak sihat & glowing. Bau Marhaini Beauty Serum yang wangi ni akan built confidence level korang dan menaikan aura seri wajah korang. Bila setiap pagi konfiden dan semangat sampai malam pon korang akan positif! Marhaini Beauty Serum ni sama dengan Innershine tapi ditukar nama sebab Auroma Scents yang blend sendiri & bukan lagi dari Dunia Aura. Kira ni brand Auroma Scents. :)

Marhaini Beauty Serum ni mengandungi essential oils terpilih antaranya Frankincense dan Geranium yang membantu menyihatkan kulit sekaligus menaikan seri wajah si pemakai. Ini bukan omogan kosong ye, aku dah start guna Marhaini Beauty Serum (Innershine) ni dari tahun lepas dan makin lama aku rasa kulit aku makin halus licin. Macam makin segar dan tak kusam. Tak payah makeup pon takpe. Naturally beauty!

"Kenapa bila saya pakai suami makin nak dekat-dekat?"
Ini antara feedback yang aku dapat. Bukan aku je rasa benda ni..orang lain yang guna pon sama. Ye sebab bau Marhaini Beauty Serum ni wangi memanggil-manggil si suami nak dekat. Suami ye bukan orang lain..hahahha  Lagi satu nak tips MJ (malam jumaat) guna beauty serum ni PM aku tau. Aku akan share tips best untuk para-para isteri!

Special Marhaini Beauty Serum ni aku blend dalam botol pink dan ade lucky charm tapi lucky charm ni limited untuk 20 botol je.



Marhaini Beauty Serum-Naturally Beauty by Auroma Scents 
 Serum ini dapat membantu: 
 🌻Uplifting mood 
 🌻Tingkatkan aura seri wajah wanita 
🌻Tingkatkan tahap konfiden dlm diri 
🌻Kurangkan stress n anxiety 
🌻Sebagai perfume Free Chemical 
🌻Sangat harum & wangi 
🌻Kuasa "seksi" & "hangat" pada suami 
🌻Membantu kaum isteri dan hawa untuk tampak lebih cantik secara semulajadi. 
 🌻Digunakan sebagai "beauty serum" 
 🌻Sebagai " breast massages" untuk dapatkan breast yg pejal lagi mantap. . 

Sebotol RM49.00 / 10ml
www.wasap.my/601110181916

Saturday, April 15, 2017

Pertama kali bawa anak tengok wayang

Assalamualaikum semua. Selamat berhujung minggu. Ok aku dah berjaya install aplikasi Blogger dekat HP ni jadi memana aku nak update aku boleh update walaupun aplikasi ni macam leceh sangat nak guna tapi nak buat camne kan.. aku ni "on the go" sentiasa. Idea aku untuk menulis datang sesuka hati. Huhuhu

Ok minggu lepas for the 1st time aku bawa airis tengok movie dekat cinema. Sepupu-sepupu aku ajak tengok "Beauty & The Beast" tak kan nak tolak kan.. aku ni kaki wayang, bila ade anak terpaksa lah pendamkan kesukaan tengok wayang aku ni sebab airis kecik lagi & siapa je nak tolong tengokkan airis kecuali time-time mama datang & aku boleh la lari-lari keluar tengok wayang dengan suami atau BFF aku Rina.

Setelah airis 4 tahun baru aku yakin nak bawa dia. Selama ni aku kurang yakin sikit sebab aku sendiri tau airis macam mana. Lagipun nak pergi pon dengan suami aku. Aku memang kureng sikit kalau nak bawa airis masuk cinema dengan suami aku.. Kenapa? Suami aku ni dia ade movie yang dia nak tengok, kalau dia tengok movie dia akan konsentrate so kalau airis katakanlah buat "hal" dalam tu.. aku yang akan buat semua.. suami aku akan "relax" tengok movie tu tak peduli..hahahah jadi untuk 1st time aku tak akan bawa suami aku. Jadi 1st time aku bawa airis tengok wayang dengan sepupu-sepupu aku. Sepupu-sepupu aku dan anty aku yang memang banyak tolong aku uruskan airis sebab rumah kami dekat. Mama pulak dekat melaka jauh kan. Dengan dorang sekeliling aku jadi konfiden nak bawa airis.

Dulu aku cukup rimas kalau tengok wayang sekali ade budak-budak memjerit lari turun naik tangga sebab aku akan hilang fokus hahahha lagi rimas bila parents bebudak tu buat tak reti & biarkan anak dia menjerit lari lintang pukang dalam panggung tu. Jadi bila time anak aku,aku seram.. seram kalau anak aku turns jadi yang sama.. jadi macam mana nak buat?

Aku bawa stokin,bawak bantal busuk dia,bawa blanket,bawa jacket sebab ape? Sebab airis ni kalau dia sejuk dia hyper. Dia tak senang duduk jadi ni semua kasi dia warm dan tenang dalam tu. Pastu aku pastikan makanan cukup. Popcorn, air & ape je la makanan yang dia nak. Bila ade makanan, dia makan relax-relax jadi takde masalah. 1 lagi kena 1 seat. Jangan share seat. Biarkan dia duduk sendiri melayan diri dekat seat tu.

Haaa "secret potion" yang aku akan bawa kemana-mana pon aku calit dekat airis. "Secret potion" ni memang aku akan sapu kat airis bila keluar dan alhamdullilah airis so far takde tantrum takde lari sana sini tak dengar cakap. Semuanya lancar je.

Bedtime Rub by Auroma Scents

Aku tau ramai parents kat luar tu yang hadap masalah sama dengan aku..aku pon sama kadang sampai jadi singa bila aku jumpa "secret potion" ni alhamdullilahhh semua dapat diurus.
"Secret potion" aku ialah "calming blend" & "bedtime rub" by Auroma Scents! Sebelum keluar tu sapu dedua ni cakap dengan dia baik-baik sambil urut-urut dia insyaAllah buat hari-hari dia akan jadi dengar cakap. Doa yang baik-baik ok ☺

So far dalam panggung dia beheave. Dia duduk makan popcorn.. makan pretzel.. tengok cerita "beauty & the beast" sampai habis. Siap tidur 15minit dalam tu dan terjaga sendiri tak mengamuk tapi sambung tengok sampai habis. Dia cakap pon bisik-bisik (sebab aku pesan dalam panggung tak boleh cakap kuat-kuat) then dia tak heran pon dengan kegelapan dalam panggung tu.


Lepas tu bawa lah dia pergi tempat dia suka. Macam hari tu dia sibuk nak main lego, so aku bawa dia pergi main lego kat midvally sampai dia puas. Then bawa pergi makan pastu balik. Habis 1 hari dekat Midvally. Lepas ni aku makin konfiden nak bawa dia tengok movie berdua pon ok..hehehe


Korang macam mana pula?

Friday, April 14, 2017

"Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"

Idok ler tau sempat ke tak nak buat entri ni tapi sebab gambar macaroon warna-warni dari instashop Luv.SweetChoco gila menggoda, aku try je la.. harap ade rezeki aku disitu. hehehhe

Tarikh tutup Giveaway ni ESOK 15hb jadi HARUSLAH cepat-cepat join ye! Klik dekat gambar macam biasa, ikot arahan yang cik elsa bagi.



ehhh japppp .............. IG aku @auroma_scents_hq jangan lupa follow heheh

Good Luck Kesayangan ! :)

Bagaimana Nak Buat Jika Keyboard Handphone Tak Boleh Guna?

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat Barakah. Aku tak sedar hari ni hari Jumaat sampai suami aku bagitau "abang balik lepas solat jumaat" masa tu aku baru perasan dah Jumaat.. Cepat sangat masa ni berjalan. Ape je la aku buat dalam 4 hari kebelakang. Banyak sangat membuang masa huhuhu

Ok Rabu satu hari aku tak wassap.. aku tak update IG aku tak update FB bukan sebab malas.. Aku ni peniaga online.. FB,IG,BLOG  ni dah macam opis bergerak aku. Kalau sehari tak update tu aku rasa macam tak senang duduk. Tapi semalam memang aku tak boleh nak buat ape sebab tetiba KEYBOARD handphone aku langsung tak keluar bila aku tekan. So bila aku nak wasap aku touch skrin handphone, keyboard aku tak keluar. Aku on off banyak kali.. bukak bateri semua.. hampir nak campak hp aku kat dinding nasib iman kuat huhuhu . Dah semua customer aku hari tu dengar suara sexy aku dari wasap voice je sebab aku tak boleh nak reply. Kang lambat reply kang aku kena kecam muahahahhaa.

Aku on laptop aku cari kat google penyelesaian masalah handphone aku ni. Terus klik link youtube yang dia bagi pastu apply kat handphone aku. Tadaaaa terus boleh guna dah. Alhamdullilah.
Ok korang yang pernah kena macam aku boleh cuba cara ni ok. Aku rasa ramai dah tau kot aku je yang tak tau. Aku tepek jugak lah buat rujukan aku sendiri. Suami aku bikin panas cakap "handphone dah ok kan? dah boleh guna kan? so takyah la handphone baru...." heh~

Caranya gini... tapi lain handphone mungkin lain kot setting dia. Handphone aku Samsung J1 jadi ni setting untuk J1 ok.

1st Pergi kat setting handphone korang then tekan kat "Aplication Manager"



Dah klik situ korang terus slide ke kiri cari "All"
Scroll kebawah sampai jumpa "Keyboard" macam hp aku samsung so cari "Samsung Keyboard"


Tekan situ then tekan"clear data" pastu tekan "OK"



Settle

Dia akan clearkan segala mak nenek data keyboard yang kita guna. Takde masalah pape pon. Tak hilang pape pon cuma dia bagi space dekat storage handphone korang je. Macam handphone aku ni storage kecik jadi aku memang la kena clearkan segala "cache" dan data-data tu.

Handphone ni actually aku baru je guna. Baru 2 tahun. Rekod aku dengan handphone cecah 5 tahun baru aku tukar tapi ni handphone yang paling cepat buat aku rasa nak tukar handphone lain. Tapi aku bertahan sebab handphone bukan benda murah sekarang ni. Selagi dia masih boleh nak guna,mampu ambik gambar mampu nak call out call in aku guna jugak walaupun kena tunggu lama nak kasi dia hilang heng. Huhuhu Kena jual "minyak" lebih sikit so boleh ler beli handphone baru heh~

Semoga bermanfaat. ☺

Saturday, April 8, 2017

Mini Hamper Auroma Scents

Assalamualaikum

Seronok kan bila tahu kawan-kawan ke, adik beradik kita ke, atau sedara terdekat kita hamil. Lagi best kalau diri kita sendiri hamil setelah tunggu masa beberapa tahun untuk menimang si comel.  Si kekris dah pun masuk 4 tahun tahun ni tapi Allah masih belum berikan aku rezeki hamil lagi buat masa ni walaupun keinginan nak tambah anak tu memang kuat dalam hati. Perancangan Allah adalah yang terbaik kan. Aku redha dan bersabar lagi...

Ok aku bukan nak cerita pasal pregnant, aku nak cerita pasal Mini Hamper yang aku buat. Actually aku di request oleh seorang kenalan untuk buatkan 1 hamper baby balm dalam tu. Kenalan aku ni memang gunakan balm Auroma Scents. Dia sendiri suka dan jadi regular customer aku untuk balm ni. 

Aku tak berani nak letak budget dalam hamper mini ni sebab harga balm aku sendiri dah naik. Lagi rasa sedih sebab aku dah tak keluarkan lagi dah TRAVEL PACK sebab aku nak standardize kan sekali saiz besar sebab harga mini balm tu actually lagi mahal dan tak berbaloi. So Mini balm tu aku buat as sample atau free gift aje. heee

ok untuk korang nak something yang berlainan nak kasi dekat kawan-kawan atau sedara mara yang baru bersalin boleh order kat aku Mini Hamper Balm. Balm personal saiz 30g aku jadikan hamper.Bukan balm je, aku letak sekali extra gift macam Romper baby & mainan baby kasi penuh-penuh dalam tu dan harga yang aku letak hanya RM115 .

Auroma Scents Homemade Therapy Balm


MINI HAMPER BY AROMA SCENTS

3 jenis balm personal saiz 30g (pilihan korang) 
1 jenis mini balm saiz 10g (pilihan korang)
1 baby Romper
1 baby toy
1 mini basket

RM115

Tapi korang kenalah komfemkan atleast 7 hari sebelum ok supaya aku sempat nak buat dan hantar dan buat sementara ni aku hanya COD area #Sripetaling #Sungaibesi #Bukitjalil dan berdekatan je lain-lain aku hantar by pos. opsssss POS FREE ye buat masa sekarang :)

Untuk yang nak request Birthday Hamper pon boleh jugak. Aku memang tengah buat Birthday Hamper dan harga pun start dari RM115 FREE POSTAGE.