Tuesday, March 21, 2017

Review Produk Auroma Scents

Assalamualaikum

Salah satu target aku ialah nak kuatkan lagi nama Auroma Scents supaya aku boleh letak homemade aku ni dekat kedai-kedai atau butik-butik barangan bayi. Walaupun orang dewasa pun boleh guna tapi aku fokuskan pada bayi sebab tu aku gunakan essential oil yang sesuai untuk bayi. InsyAllah aku tengah buat paper work semua dan kalau takde aral melintang, tahun depan sampai lah Auroma Scents ni dekat kedai-kedai barangan bayi.

Masa aku bagi 100 bekas sample pada kawan-kawan pun aku dah banyak kumpul feedback dan sekarang alhamdullilah makin banyak lagi feedback positif yang aku dapat. Sekarang dah banyak brand Homemade Balm yang korang boleh jumpa dekat IG atau online semua ade masing-masing punya kelebihan dalam produk mereka, dan homemade balm aku ni terhasil sebab aku sendiri apply pada anak aku dan family aku dan mereka lah tempat aku test tahap keberkesanan setiap resepi essential oil yang aku guna.

Resepi untuk sesuatu balm atau oil blend sebenarnya berlambak sebab satu jenis essential oil tu kebaikannya banyak. Cuma kita ni lain-lain bukan semua orang akan dapat kesan yang sama. Itu semua research yang aku buat sampailah aku dapat 1 resepi yang betul-betul bagus untuk produk DIY aku. Semua dengan izin Allah. Alhamdullilah.

Long story short, aku perlukan mereka-mereka yang boleh buat review untuk balm Auroma Scents sebab aku banyak nampak kawan-kawan blogger yang boleh bantu aku untuk review produk cuma aku tak terterjah lagi. Review kenalah jujur dari hati supaya orang yang baca tu pon jatuh hati :)

Nanti korang komen kat bawah ni, tinggalkan contact no atau boleh whatsapp aku dekat 011 1018 1916 ok . Semoga Allah permudahkan segala urusan.. Insya Allah

ehhh aku pon tengah mencari agent Dropship yang nak buat side income dengan Auroma Scents. Pon jangan segan silu whatsapp aku ye.




Monday, March 20, 2017

Kelebihan Essential Oil dalam Set Diffuser Young Living

Assalamualaikum

Dua tiga hari ni ramai yang whatsapp aku nak beli Essential Oil & balm Auroma Scents Alhamdullilah. Semakin ramai yang serasi dengan balm homemade aku dan balm ni alhamdullilah menjadi pilihan ramai  alhamdullilah semuanya dengan izin Allah.

Bila ade yang nak beli Essential Oil,aku suka sangat kalau dorang beli sekali dengan Set Diffuser. Bukan untuk menguntungkan aku tapi untuk menguntungkan diri dorang jugak. Dengan oil yang korang beli campur dengan Set Diffuser korang mungkin dapat FREE MEMBERSHIP dimana korang boleh beli barangan YL dengan harga ahli dan join closed group untuk ilmu essential oil yang lagi banyak.

Betul! Set Diffuser hanya ada Lemon & Lavender Essential Oil tak macam PSK yang ade 13 oil tu. Tapi dengan 2 EO free yang korang dapat ni sebenarnya dah cukup untuk permulaan (kalau korang add on peppermint atau thieves ke lagi untung)

5ml oil mungkin nampak sikit tapi kegunaannya banyak. Anggaran drops dalam 5ml eo tu lebih kurang 85 drops. Banyak kan? Jadi maximize kan penggunaan essential oil selagi boleh. Jangan hanya diffuse je. Gunakan dengan cara lain sebab dari itu korang dapat benefit yang pelbagai. 

Cara menggunakan Essential Oil dalam Set Diffuser Young Living

Lavender
Selain dari diffuse, Lavender boleh digunakan secara topical  (sapu direct pada kulit) seperti :-

Titiskan 5drops Lavender kedalam carrier oil (olive oil, grapeseed oil dll) jadikan sebagai massage oil untuk bayi atau korang sendiri. Lavender juga bagus untuk mengurangkan kebengkakkan urat. Jadi dengan massage oil ni korang boleh urutkan pada kaki yang lenguh, urat yang lenguh. InsyAllah lega.

 Lavender juga bagus as stress relief. Urutkan Lavender (dillute -yang dah di campur bersama carrier oil atau neat tanpa carrier oil) pada bahu, kepala, untuk kurangkan rasa tekanan.

Lavender bagus untuk memberhentikan hidung berdarah dan hingus. Caranya sapu saja pada batang hidung dan disekitar lubang hidung.

Luka? Kulit kering? Sapu je lavender pada tempat yang luka atau kering (bibir,kesan ekzema atau ruam)

Lavender juga mampu membantu menurunkan suhu demam atau rasa tak sihat caranya, titiskan 5 drops lavender & 5 drops Lemon dalam carrier oil, sapukan pada tapak kaki setiap hari. (Jika korang ada Peppermint Essential Oil lagi bagus, sebab peppermint bantu menurunkan suhu panas badan)

PMS? Jerawat? Lavender kan ade! Cara yang sama, untuk PMS, gunakan massage oil yang korang buat tu sapu kat perut, belakang badan yang sengal-sengal dan untuk jerawat, sapu lavender neat dekat jerawat.

Lagi satu, aku suka bawa lavender ni kemana-mana sebab lavender ni banyak bantu aku kalau aku keluar dengan si kekris. Kekris yang tak tenteram bila keluar, aku calitkan je dekat bahu,belakang telinga atau mana-mana spot calming.

Titiskan Lavender dekat tapak tangan, then inhale atau hidu direct. Terus rasa stress hilang dan korang akan rasa lebih relax dan lebih fokus.



Lemon
Aku suka Lemon! Stok Lemon aku memang sentiasa ada sebab aku selalu gak diffuse lemon ni bila aku rasa tak berapa sihat. Contoh bila selsema atau hidung tersumbat, aku diffuse lemon, aku & kekris akan halakan muka dekat wap yang keluar dari diffuser tu dan hidu. Serius lepas beberapa minit, korang akan tengok hingus keluar meleleh takde la hidung tersumbat lagi kan.

Aku suka diffuse lemon dengan purification untuk bersihkan udara rumah dari kuman dan bau busuk.

Itu kalau diffuse, selain diffuse aku suka titiskan anggaran 5 drops lemon atas garam kasar atau epsom salt dan letak dalam baldi berisi air suam panas. Rendam kaki untuk detox keluar toxin & me"relax"kan kaki yang letih. Kalau anak demam atau selsema, buat cara yang sama, korang taburkan dalam tab mandi, biarkan anak berendam dalam tu. Buat sampai demam anak kebah.

Untuk anak yang lerap demam, Lemon, Lavender dan Peppermint bagus di sapu pada tapak kaki setiap hari (dillute dengan carrier oil) sebab tu aku suka suggest Peppermint (add on) untuk korang yang nak beli Set Diffuser. Sebab Peppermint pon banyak sangat kegunaan dia yang aku akan cerita dekat next entry.

Lemon bersifat antiseptik, jadi boleh gunakan lemon untuk membersihkan luka dan lemon pon bagus sebagai immune booster (campurkan lemon dengan carrier oil) dan sapu pada tapak kaki. 

Kalau ade kesan minyak, kotor yang susah nak tanggal atau bau dapur yang busuk, ambik garam kasar titiskan beberapa drops lemon then letak dalam spray bottle campurkan air. goncang & spray kat tempat yang kotor. Wangi & bersih je rumah korang. Ini aku memang dah buat. Aku mix sekali dengan Thieves, memang lalat & lipas tak datang!

Nak detox badan?Buat air detox lemon. Titiskan beberapa drops dalam 1 liter air, minum sampai habis. Jadikan konsisten insyaAllah rasa ringan je badan korang.



Actually banyak lagi kegunaan dua essential oil ni. Kalau nak tau lebih lagi, cara nak guna, kenalah beli dengan aku Set Essential oil ni. Aku akan guide korang sehabis baik. InsyAllah :).  Jangan pulak korang beli dekat LAZADA sebab lazada tak akan layan bila korang tanya camne nak guna Set Diffuser ni atau ape nak diffuse kalau sekian-sekian. Beli dari YOUNG LIVING INDEPENDENT DISTRIBUTOR yang sah! 

Bulan ni LAST harga Set Diffuser RM350! Bulan depan harga dah naik. Jadi cepat ambik handphone, whatsapp aku dekat 011-1018 1916 untuk beli satu Set Diffuser untuk korang.


Friday, March 17, 2017

Littleangelsparty: Happy Birthday Babah!

Assalamualaikum

Selama 8 tahun aku bersama dengan suami aku (2 tahun kenal + 6 tahun berkahwin) tak pernah sekalipun aku buat surprise birthday. Betul..ini aku tak tipu.. sebab suami aku bukan kerja pejabat.. dia kerja site. Sehari site dia dua tiga tempat bukan nya satu. Jadi nak set bagi suprise birthday tu memang susah sikit.

Nak buat kat rumah pon selalu tak jadi. Sebab suami aku bukan kerja 9-5 dia kerja macam 24jam..

Entah la.. tapi sebenarnya aku ni memang tak reti nak buat surprise-surprise sebab aku sendiri tak pernah merasa macam mana disurprisekan.. huhuhu

Ok so 16hb ritu birthday suami aku. Lagi best dia cakap seminggu ni dia hanya duduk office sebab tak ade site luar. Jadi aku semangat gila la nak buat surprise birthday untuk dia. Aku membayangkan nak hantar ballons + chocolate ke kek ke dekat opis.. kasi dia tanjat gitu.

Sebab opis dia kat Seremban, aku cari kat Instagram mana-mana event planner yang boleh delivery Ballons & kek dekat opis suami aku.. dan aku jumpa Instagram Littleangelsparty yang base dekat area Seremban dan sekitar-sekitarnya.

Aku rasa owner Littleangelsparty ni pon malas nak layan aku sebab soalan aku dan pertanyaan aku banyak! Maklumlahh firstimer muahaha aku memang taktau tau ape nak bagi. Kalau tengok gambar dalam ig dia semua aku nak. Tapi budget aku pulak tak la banyak mana.

Jadi aku decide nak bagi ballon + brownies + 1 teddy bear.. haaa kenapa teddy bear? Sebab kalau aku kasi semua makanan laa coklet la. Aku takade something nak buat kenangan. Aku taknak kasi bunga sebab nak kasi kat suami kot? Bunga tu kang dia bawak balik jugak sebab kat office dia bukan ade personal desk yang dia boleh letak bunga tu. Kenapa brownies? Sebab nanti dia boleh share dengan kawan-kawan office dia. Belon tu untuk pelengkap laa nama pon surprise kan


Total semua RM150 (sekali cas delivery) aku dapat...
3 latex ballon + 1 foil
1 box brownies (24 pcs)
1 medium saiz bear


Tapi sayangnyaaa.. suami aku pergi site meeting dekat Bangi masa surprise ballon tu sampai huhuhu.. last-last jadi display dekat receptionis. Takpe laaa at least im trying.. huhuhu


Ok untuk korang yang nak cari event planner atau nak hantar surprise ballons kat sesapa boleh contact littleangelsparty dekat 0102259330 insyaAllah berbalai dengan ape yang korang bayar + good service.
Next time aku kena ikat suami aku jangan kasi dia pergi mana-mana sebelum surprise aku sampai!
Hamper baby Auroma Scents inda making!! Sapa nak tempah hamper baby (Terapi balms Auroma Scents) boleh wassap 011 1018 1916

Thursday, March 16, 2017

Kegunaan Essential Oil dalam Premium Starter Kit Young Living

Assalamualaikum
Actually ramai lagi yang teragak-agak bila aku suggest beli Premium Starter Kit (YL) ni. Mungkin sebab harganya yang mahal & 13 essential oil yang rasa macam banyak sangat tak tahu nak buat ape.. meh aku explain satu-satu kegunaan essential oil yang ade dalam PSK ni. Lepas baca korang mesti akan grab PSK tak fikir panjang
PSK ni dah hampir 2 bulan kot asik out of stok je dekat Young Living. Sebab bulan depan (April 17) harga PSK ni hampir rm800 disebabkan kenaikan harga produk Young Living. Aku pon masih menunggu PSK anak kutu aku yang still tak dapat-dapat lagi..huhu

Dalam PSK ade 13 jenis essential oil termasuk 2 lemon dan 2 lavender (means korang dapat 2 eo lavender & 2 eo Lemon) Bukan tu je, korang akan dapat 1 diffuser, 10 sample eo, dan beberapa benda lagi dalam PSK ni.

Kegunaan 11 Essential Oil dalam PSK



1) Lavender
●Lavender bukan je untuk membantu menenangkan tekanan/stress tapi lavender ni..Antiseptik,antifungal,anti-inflammatory yang boleh disapu pada kulit melecur,luka,ekzema,psoriasis dan banyak lagi.
● Calming,relaxing & balancing yang membantu pengidap insomnia, menenangkan nervous tension dan PMS (Menstrual problem)


2) Lemon
●Lemon bagus sebagai agen detox dan juga membantu masalah jerawat/acne, circulatory,arteriosclerosis,obesiti,parasites,infection dan sebagainya.
●Aroma Lemon bantu mengurangkan masalah hypertension,depression dan anxiety.
● Boleh digunakan untuk mencuci (menanggalkan kotoran & greese)
●melegakan sinus dan demam sebab lemon antara antiseptik & immune booster.


3) Copaiba
●Copaiba ni bagus disapu pada otot-otot yang sakit sebab copaiba ni powerful anti-inflammatory dan boleh dijadikan sebagai pain relief.
●Antiseptik untuk masalah seperti infection,stomach ulser,bronchitis,sinus dan banyak lagi.


4) Frankincense
●Dikenali sebagai 'kemenyan arab' yang memang mempunyai 1001 kebaikan.
●antitumor,antidepressent, immune booster, muscle relaxing, inflammation dan banyak lagi.


5) Peppermint
●Anti-inflammatory, antitumoral, antiparasitic (worms), antibacterial, antiviral, antifungal dan banyak lagi.
●membantu mengurangkan sugar craving.
●Melegakan candida/fungal infections dan digestive problems. Mengurangkan sakit kepala/migrain dan nausea.
●Bau Peppermint yang soothing membantu minda lebih relax,tenang,fokus dan mengurangkan morning sickness bagi ibu hamil.


6) Digize
Oil blend yang bagus untuk masalah yang berkaitan dengan perut seperti masalah penghadaman, kembung perut,sembelit dan membantu melawan Candida dan membunuh parasite.
7) PanAway
Blend oil yang popular sebagai pain reducer . Melegakan bengkak dan ketidakselesaan akibat arthiritis,sprains,muscle spams,cramps dan banyak lagi.

8) Purification
Membersihkan dan neutralize kan udara dari kekotoran dan bau busuk seperti asap rokok dan bau kepam. Bertindak sebagai antiseptik untuk membersihkan luka dan mengurangkan bengkak akibat gigitan serangga.


9) R.C
Melegakan selsema,batuk,bronchitis,sorethroats,sinus,batuk dan masalah berkaitan dengan perparu dan allergy.


10) Stress Away
Aroma yang lembut dan tenang yang sesuai untuk dewasa mahupun kanak-kanak dan bantu memberi ketenangan dan fight stress/tekanan. Sesuai untuk anak yang sering tantrum dan hyper.


11) Thieves
Antara Essential oil blend yang paling aku kerap guna. Kalau tonsil atau infection sapu je Thieves ni. Thieves ni antiviral,antiseptic,antiacterial dan anti-infectious. Boleh digunakan secara sapu (neat,dillute) atau diffuse.



Dalam setiap balm dan oil blend yang aku buat memang menggunakan eo yang ade dalam PSK ni. Jadi jika korang beli PSK korang pon boleh buat oil blend atau any DIY korang sendiri 

Farah 011 1018 1916
Auroma Scent Founder

Wednesday, March 15, 2017

Terapi Balm Auroma Scents Murah

Assalamualaikum

Yes..bulan depan harga Young Living akan naik. Walaupun hanya 5% tapi memang akan effect sikit pada harga Terapi Balm Auroma Scents. Sebab setiap jenis balm, bukan gunakan 1 Essential Oil tapi lebih dari 4 jenis.

Kenapa aku tak guna je essential oil yang boleh beli secara lambak dari kilang-kilang atau supplier? Sebab hanya Essential oil Young Living yang 100% natural dan selamat (sehingga boleh ditelan). 100% natural tanpa ditambah bahan-bahan terlarang atau chemical untuk kekalkan bau serta ketahanan essential oil tersebut.
Aku suka essential oil Young Living sebab aku sendiri pengguna dan dapat 100% kebaikan dari essential oil itu sendiri . Eh dah meh cerita pasal harga Terapi Balm Auroma Scents.
Bulan ni sampai hujung bulan, aku nak kasi offer untuk korang yang memang nak beli atau nak repeat beli balm Auroma Scents.



TRAVEL PACK (5 in 1 set)
- Bedtime Rub
- Vapour Rub
- Skin Soothe Rub
- Itch No More Rub
- Happy Tummy Rub

Hanya Rm80 untuk 2 set (normal rm45/1 set) 
FREE POSTAGE



Single Terapi Balm (30g)
Hanya Rm75 untuk 3 (normal Rm28/satu)
FREE POSTAGE


InsyaAllah korang mungkin akan dapat sample 1 balm saiz kecik dengan setiap pembelian promo terapi balm Auroma Scents 

Terapi Balm Auroma Scents

Bedtime Rub
●Bau yang menenangkan
●Bantu memberi tidur yang lebih lena
●Bantu mengurangkan stress
●Bantu menenangkan anak tantrum
●Melegakan sengal-sengal bahu @ migrain akibat stress

Vapour Rub
●Melegakan pernafasan akibat asma/hidung tersumbat/batuk
●Melegakan simptom-simptom asthma, batuk,selsema,sinus & hidung tersumbat
●Sesuai digunakan pada bayi sebagai rub selepas mandi.
●Mengurangkan suhu demam

Happy Tummy
●Melegakan kembung perut,sebu perut dan sembelit/cirit birit.
●Pengganti minyak telon yang tak panas sesuai untuk bayi baru lahir.

Itch No More
●Mengurangkan bengkak dan kegatalan akibat gigitan nyamuk.
●Insects Repellent - sapu pada anggota badan untuk elak dari gigitan nyamuk/serangga

Skin Soothe
●Melegakan kegatalan kulit seperti ekzema, PSO, ruam-ruam dan sebagainya.
Melembabkan kulit kering akibat ekzema
●Mengecutkan Jerawat


New

Ouch!PMS

●Melegakan simptop-simptom "datang bulan" yang selalu menjadi masalah kaum wanita seperti senggugut,sebu perut,lenguh belakang badan,migrain,cirit birit dan mood swing.

Muscle Relaxant
●Membantu melegakan sakit otot,lutut,joint dan lenguh tapak kaki. Sesuai digunakan sebelum / selepas kerja berat dan senaman.

Bodyguard
●Kerap demam? Sapukan Bodyguard rub pada tapak kaki setiap hari selepas mandi & sebelum tidur.
Bodyguard rub ialah Immune Booster yang bantu badan kuat dan terhindar dari penyakit seperti Demam,selsema,Influenza dan sebagainya.


AUROMA SCENTS 
011 1018 1916
 auroma_scents_hq

#auromascentshomemadebalm

Tuesday, March 7, 2017

Pengalam Xray Kepala Anak di Hospital Tampin

Assalamualaikum

Kalau benda nak jadi, bebila masa pon akan jadi. Tak perlu tunggu anak jauh, depan mata pon boleh jadi. Itu la yang aku nak cerita hari ni. Pengalaman aku pergi bawa kekris Xray kepala hari ahad lepas.

Airis ni memang dari start dia pandai jalan dia jenis lasak. Masa belum jalan pon berapa kali jatuh katil sebab dia memang lasak. Dah besar ni tak payah cakap la memang lasak. Kadang badan aku pon naik sakit-sakit kena hentam ngan dia. Dia memang kerap jatuh katil sebab dia tidur lasak. Hidung darah, bibir pecah semua tu dia dah pernah rasa sebab terjatuh. Aku memang risau tapi aku pantau so far tak ade yang mudarat alhamdullilah.

Ahad lepas aku balik rumak mak mentua. Ruang depan rumah mak mentua aku selalu tempian air hujan. Lantai dia pulak jenis licin kalau ada air. Bukan budak kecik je, suami aku, mak mentua aku ipar duai aku semua pernah tergelincir dekat situ. Aku sendiri pernah hampir-hampir nak tergelincir. 

Airis depan mata aku je. Suami aku banyak kali pesan, jangan bagi airis main kat situ aku ye kan aje, dia leka kejar anak kucing sekali sekelip mata je dia jatuh terlentang! Tuhan je tau ape aku rasa. Panik! kelam kabut! Yang aku nampak airis sempat angkat kepala dia dari terhentak kuat ke lantai. Dia menangis jerit kuat cakap sakit-sakit dan terus MUNTAH!

Anak kecik kalau jatuh terlentang, lepas tu pakej mutah jangan bawa main. Aku panik, airis muntah non stop start dia jatuh sampai ke petang. Aku paksa suami aku bawa dia pergi Hospital. Aku malas nak pergi klinik sebab kalau dah muntah better terus ke hospital kan? Hati aku Allah je tau. Zikir aku sepanjang hari. Aku doa airis takde ape yang serius. Aku sendiri hati kaca. Join menangis pulak dengan si Airis. Suami aku pulak boleh buat kerja-kerja menebas padahal dah nampak anak muntah-muntah buat lagi aku panik.

Aku sapu Airis dengan Vapor Rub & Bedtime Rub. Mana yang dia cakap sakit aku sapu balm aku. Perut dia aku sapu Happy Tummy. 

Aku muhasabah diri. Aku duduk dendiam doa & zikir-zikir. Airis tak makan dari pagi sebab dia sibuk nak pergi kandang kambing. Dia mengadu perut sakit. Aku beri dia minum milo. Then lepas tu baru kejadian terlentang. Lepas dia muntah aku paksa dia makan tapi dia taknak dan terus muntah. Hati aku kuat cakap yang airis muntah sebab perut kosong & bukan kena mengena dengan dia jatuh tadi. 

Sampai Hospital Tampin, alhamdullilah tak ramai orang. Staff Hospital Tampin pun senang nak berurusan. Doktor suggest untuk buat Xray sebab nak tengok tengkorak dia ok atau tidak. Ade gegaran atau tidak. Masuk bilik Xray, airis relax je bila kepala dia kena Xray. Senyap je sampai dipuji staff yang Xray kepala airis "Tak pernah saya jumpa anak 4-5 tahun yang senyap bila kena Xray" aku senyum je. Ye Airis kalau bab ni dia memang senang sinit sebab dia pernah cakap nak jadi Doktor. 

Selesai Xray, result dapat masa tu jugak, aku terus ke bilik doktor & bila doktor cek, alhamdullilah tak ada apa-apa. Mungkin Airis muntah sebab perut dia kosong. Last sekali dia muntah keluar cecair warna kekuningan & doktor cakap yes dia gastrik sebab muntah dah keluar "gastrik jus"

Airis dapat ubat gastrik yang putih & ubat tahan sakit. Masa nak ambil ubat tu, dia panggil nama "nur Afifah" padahal yang ade aku sorang je masa tu. Aku tanya balik kaunter, nama tu salah & dia betulkan cuma dia tanya aku balik doktor cakap ape tadi. Aku explain balik ape yang doktor cakap & staff kaunter tu cek balik ubat-ubat & tanya aku berat airis & umur airis untuk pastikan ubat yang dia beri bersesuaian. Jangan tanya aku kenapa aku tak cek. Kepala aku sangat stress sampai aku tak perasan semua tu. Aku dah beri Mykid Airis dari awal daftar, masa pergi Xray pon hanya aku dan airis je dalam tu tak ada orang lain. Masa dalam bilik doktor pon hanya Xray airis je yang ada. Macam mana doktor boleh tertukar nama?

Salah aku tak cek, dah sampai rumah mentua aku baru aku terfikir kenapa aku tak cek, kenapa nama dekat ubat tu lain. Otak aku sangat stress. Masa ambik result Xray pun orang tu panggil sayup-sayup suami aku yang cakap "haaa tu dah siap Xray" maknanya kalau sedari awal nama tu dah salah, patut suami aku pon dengar la yang bukan nama airis yang dipanggil kan? Ok maknanya dedua stress T.T

Balik tu aku beri airis makan ubat gastrik, dia start nak makan roti dan nak makan jagung. Aku beli jugak dia susu. Semua dia makan dan tertidur. Aku cerita dengan mama pasal nama tu, mama aku pulak dah panik risau ubat yang hospital bagi salah & takut rekod airis pon salah.

Nak call Hospital Tampin balik aku sendiri tak tau macam mana, tak tau nak cakap ape. So far airis ok, aku pantau sampai sekarang. & aku memang tak bagi lagi ubat tu sebab airis dah ok. InsyaAllah tak ade pape. Aku yakin itu hanya mistake doktor yang tersalah tulis nama atau tersalah pandang. 
Korang rasa patut ke aku perbetulkan balik rekod airis dekat Hospital Tampin tu? dan ape yang aku nak cakap?

Oh ye, Total keseluruhan hanya RM1. Perkhidmatan Hospital Tampin pon bagi aku bagus & cepat mungin sebab tak ramai orang.



Saturday, March 4, 2017

Vapour Rub Auroma Scents pengganti Vicks

Assalamualaikum 

Alhamdullilah, antara 8 terapi homemade balm yang aku buat, Vapour Rub ni yang paling banyak peminatnya. Aku peminat vicks. Airis dari baby aku dah tonyoh vicks yang untuk baby tu sebab dia ni ade masalah sinus & tidur berkeruh. Aku sendiri kalau asma ke hidung tersumbat ke memang aku cari vicks. Bila aku dah masuk alam Essential Oil ni dan aku belajar buat balm/rub, baru aku tau boleh je buat sendiri Vicks Vapor Rub ni. Lagi best sebab kita sendiri tau yang essential oil dan bahan-bahan yang digunakan buat balm ni natural & selamat. Tak ada bahan kimia & 100% homemade. 

Vapor rub by Auroma Scents ni tak panas atau berangin jadi baby newborn pon boleh je guna. Aku ada kawan yang anaknya G6PD guna Vapour Rub ni alhamdullilah serasi. Korang tau kan, anak-anak g6pd ni tak boleh bau/terkena menthol atau benda-benda berangin & makan kekacang. Cuma jika anak korang g6pd & nak gunakan vapor rub aku, aku nasihatkan try sikit dulu tengok keadaan macam mana sebab lain budak lain alergiknya. Kaau memudaratkan aku nasihatkan stop je penggunaan orite :)

Dalam Vapor rub aku ni ade essential oils yang memang aku pilih bersesuaian dengan kegunaan vapor rub sebagai pelega kepada masalah batuk, asma, selsema, hidung tersumbat dan lain-lain. Korang boleh sapukan Vapour Rub ni dekat badan anak selepas mandi insyAllah lega je dorang nanti tau :)

Antara Essential Oil yang aku guna RC,Peppermint,Lavender & Lemon semestinya dari brand Young Living dan lain-lain seperti Organik Grapeseed Oil, Beeswax & Shea Butter.

Auroma Scents Homemade Balm

Vapour Rub/Chest Rub
Vapor rub yang tidak panas & selamat untuk bayi dari new born.
Vapor rub untuk selseam (bantu kurangkan selsema & blocking nose)
Vapor rub untuk batuk (bantu kurangkan batuk dan kahak serta keluarkan kahak)
Vapor rub untuk demam (bantu kurangkan suhu panas badan)
Bantu masalah Asthma & pernafasan.

Auroma Scents Homemade Balm

Setiap balm/rub diperbuat dengan bahan-bahan semulajadi,orgnik dengan campuran 💯 natural therapeutic grade essential oils (pure oil) dan sesuai digunakan oleh setiap peringkat umur kerana tidak panas/hangat bila disapu pada kulit, insyaAllah . 

Selamat . Suci . Semulajadi

JOM BORONG BALM! beli 3 @ RM75 sampai hujung bulan ni je tau! Pilih 3 balm yang menjadi poojaaan korang + i akan bagi FREE 1 sample (small saiz) .

Founder Auroma Scents Terapi Balm
Farah
 011 1018 1916 
 011 1018 1916 
 011 1018 1916 
011 1018 1916

Friday, March 3, 2017

Contact Number baru

Assalamualaikum
Hi korang! Lama sangat ni aku tak jenguk blog. Bersarang sudah. Aku sibuk yang amat. Aku rasa nak taip entry tu rasa berpinar mata. Masa untuk diri sendiri pon aku tak ade. Sibuk sangat kan? Alhamdullilah, sibuk pun rezeki jugak kan?

Ok aku nak update satu benda. Start sekarang, aku no longer guna no hp 0123841916 tapi aku dah tukar no ke 011 1018 1916 atas sebab-sebab tertentu.

Jadi untuk customer yang lama atau yang baru yang nak repeat beli atau baru nak cuba balm Auroma Scents atau produk dari Young Living boleh Whatsapp aku dekat no  011 1018 1916 okey!

Lagi satu aku nak update, bulan April (bulan depan) harga essential oil dijangka naik mendadak. Bukan korang je effect, aku pon effect gak sebab balm aku terpaksa naik harga huhuhu. Ade desas desus yang cakap disebabkan matawang kita yang jatuh teruk.. entah laaa.. tapi yang pasti, segala minyak naik harga kan? huhuhu

Jadi bulan ni aku buat promosi BUY 3 @ RM75 (normal RM28 each) korang jimat RM9 untuk 3 balm ni. 

Sebab aku jarang nak update blog mintak jasa baik korang jenguk Instagram aku untuk info yang lebih update okey :)

011 1018 1916
011 1018 1916
011 1018 1916
011 1018 1916